Historik

 

Lundgrens Sverige AB är ett grossistföretag som erbjuder produkter från världsledande tillverkare inom slang och industrigummi. Företaget grundades 1949 i Göteborg där huvudkontoret också ligger. Lundgrens har ca 135 anställda och omsätter drygt 400 MSEK.

Vår affärsidé är att från lager/försäljningskontor på flertal strategiska orter runt om i Sverige förse återförsäljare, industri, handel och sjöfart med förnödenheter. Sortimentet består av produkter inom slang, slangtillbehör, hydraulik, gummi/plast, packningar, kemtekniska produkter, transmissioner.

Vi ingår i Beijer Tech koncernen - en grupp specialiserade bolag som samarbetar för att göra den nordiska industrin ännu mer konkurrenskraftig. Lundgrens och Beijer Tech koncernen tillhör även börsbolaget Beijer Alma som är en internationell börsnoterad industrigrupp med inriktning på komponenttillverkning och industrihandel.

Lundgrens är certifierat både enligt ISO 9001 och ISO 14001.

 

Bättre totalekonomi och nyckelfärdiga lösningar

Vårt mål är att du alltid ska få en bättre totalekonomi genom att samarbeta med oss. Även om en produkt i sig inte har lägst pris ska den genom våra mervärden innebära lägre kostnader och större besparingar för dig som kund sett till hela produktens livscykel. Vi har många exempel på kunder som fått en bättre totalekonomi genom våra skräddarsydda lösningar.

Enorm kunskapsmassa

Ett skäl till att vi kan skapa god totalekonomi är att vi varit aktiva i branschen sedan 1949 och har den erfarenhet och spetskompetens som krävs för att göra viktiga beräkningar, ta fram tydliga tekniska beslutsunderlag och genomföra komplexa konsekvensanalyser. På så vis kan vi välja produkter som är perfekt applicerbara i våra kunders konstruktioner vilket optimerar funktionen och livslängden. Ett annat skäl är våra kundanpassade upplägg med konfektionering och paketering som innebär att du som kund får en produkt som är enligt dina önskemål vid leverans och på så vis kan spara både tid och resurser.

Färre produktionsstopp

Vi har marknadens bredaste sortiment vilket skapar bättre totalekonomi för dig som kund. Tack vare våra system för lageroptimering och logistik har både du och vi full kontroll över leveranserna och kan följa godset hela vägen. Samtidigt har vi ett upplägg som innebär att vi utnyttjar de bästa och snabbaste speditörerna i respektive region för att minimera driftstörningar och säkerställa en hög leveranssäkerhet. Dessutom kan vi förenkla administrationen med vårt kundanpassade inköps- och affärssystem.

 

Värdeskapande handel för industrin i Norden

Lundgrens är specialiserat på industriell handel och representerar flera av världens ledande tillverkare. Vi erbjuder lösningar där kompetens och produkter kombineras på ett sätt som skapar värde för kunden. Det övergripande målet är att bidra till att öka den nordiska industrins konkurrenskraft.

Varför vi finns?

Lundgrens ska vara med och säkra den nordiska industrins konkurrenskraft. En stark lokal industri är bra för alla oss som bor och verkar här.

Hur vi ska göra det?

Genom att leverera produkter och helhetslösningar som ökar våra kunders produktivitet, effektivitet och kvalitet.

Affärsidé

Med gediget kunnande och nytänkande bedriver vi värdeskapande teknikhandel som utvecklar och förbättrar kundens processer och produkter.

Affärsmodell

Lundgrens utvärderar kontinuerligt de ledande leverantörerna och varumärkena på världsmarknaden för att säkerställa leverans av produkter med rätt kvalitet till våra kunder. I nära, långsiktiga samarbeten med leverantörerna utnyttjar vi vår spetskompetens för att förädla och kundanpassa produkterna så att de levereras i form av lösningar och applikationer som tillför kunden värden såsom lägre totalkostnad, ökad effektivitet eller förenklad funktion.

 

Tre kärnvärden sammanfattar vårt erbjudande

Hög kompetens kring slutkundens totalkostnad

Spetskompetens om produkter, tjänster och dess tillämpningar samt hur dessa påverkar slutkundernas produktivitet och totala kostnad.  Vi har inte de billigaste produkterna, men erbjuder en lösning som i längden har den lägsta totalkostnaden.

Kundanpassat erbjudande

Mycket brett produkt- och tjänstesortiment från ledande leverantörer som möter våra kunders behov. Dessutom erbjuder vi kundanpassad produktförädling och specialanskaffning inom en lång rad områden.

Rätt tillgänglighet

Mycket hög leveransprecision och kundsupport som anpassas efter kundernas önskemål. Vi är tillgängliga för våra kunder när de behöver våra produkter eller kompetens.

Utöver detta jobbar vi med att säkerställa hög kund- och medarbetarnöjdhet. Som en naturlig del av detta prioriterar vi arbete kring CSR och arbetsmiljö högt.

 

För mer information kontakta oss lmg@lundgrenssverige.se eller telefon 031-840390

7 försäljningskontor i Sverige

Kontakta oss

Privacy Settings 

This site tracks visits anonymously. Close this dialog to confirm you are happy with that, or find out more in the Cookies and privacy policy here.